BURDUR İLİMİZ
BURDUR İLİMİZİN GÖLHISAR İLÇESİ
ANA SAYFA BURDUR GOLHISAR
Coğrafi Konumu: Gölhisar Burdur ilinin Güney – Batısında Akdeniz Bölgesinin en son uzantısını teşkil eder. Coğrafi olarak bir geçiş noktasıdır. Yüzölçümü 57.582 hektar olup, rakımı 945 metredir. İlçenin Güney ve Batısı ormanlarla kaplıdır. Başlıca dağları Koçaş, Kocayaran ve Çakmak Dağlarıdır.
Tarihçesi: Gölhisar Burdur ilinin güney – batısında ve Burdur’a 105 km uzaklıktadır. İlçenin tarihi çok eski çağlara dayanmaktadır. İlimizin en önemli antik kentlerinden biri olan Kibyra bu ilçede bulunmaktadır. Gölhisar 14. yüzyılın başlarında Hamitoğulları 1389 yılında da Osmanoğulları egemenliğine girmiştir. Gölhisar Armutlu ve Horzum köylerinin birleştirilmesi ile 03.03.1953 tarihinde ilçe olmuştur. Adını Hamitoğulları tarafından Uylupınar Gölü’nün ortasında yapılan kale (Hisar) den almaktadır.
Ekonomisi: Nüfusun mesleklere göre dağılımına bakıldığında % 85’nin küçük çiftçilikle uğraştığı görülür. Her çiftçi toprağa bağlıdır. Bundan dolayı hayvancılıkta yapmaktadırlar. İlçemiz orman işletmesinde orman içi kesim bakım ve ağaç dikim konusunda gerekli iş gücünü yerli kaynaklardan sağlayarak 1.000 kadar aileye istihdam kapasitesi yaratmaktadır.
Ulaşım Bilgileri: İlçemiz Burdur iline 105 km uzaklıktadır. Yolun genişletilme çalışmaları başlanılmış olup; asfalt yoldur. Denizli ve Antalya illeri ile Muğla-Fethiye ilçesine asfalt yolla bağlantısı vardır. Gölhisar Antalya 138 km. Gölhisar Denizli 100 km Gölhisar Fethiye yolu 108 km’dir.
İlçeye Ait Değerler: Kibyra Antik Kenti, Böğrüdelik, Kozpınarı, Kocayayla, Armutlu Yaylaları, Yapraklı Barajı’dır. Ayrıca yöre Teke Yöresinin en önemli müzik ve folklor kültürlerini barındırmaktadır.